Entenem per Pastoral tot procés que construeix l’escola segons els valors de l’Evangeli; propicia la trobada de la persona amb Jesucrist, l’acompanya en el seu creixement i la prepara per a inserir-se en la societat i col·laborar en la seva transformació.

La nostra proposta Pastoral contempla moltes dimensions: la interioritat, el sentit de comunió,  el compromís, la solidaritat, la celebració… Està oberta a tots els que se sentin convocats a viure-la en el marc educatiu i compartint un Projecte comú.

Alguns dels seus trets són:

  • La persona, centre de l’educació.
  • La comunitat, espai de convivència i relacions.
  • L’acompanyament personal i grupal dels alumnes.
  • El discerniment personal i la interioritat.

logo_small_0

En aquests moments difícils que ens toca viure, des de la Pastoral de la nostra escola, volem seguir oferint un acompanyament, de creixement personal i espiritual, al nostre alumnat. Sens dubte que vosaltres, ara més que mai, sou el referent principal dels vostres fills i filles.

 

 

MES DE MAIG

Continuem confinats i confiats! Us proposem una nova imatge que il·lustra l’Evangeli del moment de la benedicció dels rams.
Avui iniciem la Setmana Santa i podem demanar, interiorment, fer-nos sensibles al camí que feu Jesús a la creu i continuar per tots els qui aquests dies estan patint.

 

Després de llegir l’evangeli podem anar seguint el dibuix i fer aquestes reflexions:

 

  • Enguany no podrem sortir endiumenjats amb les palmes i els palmons. No ens podrem trobar amb els padrins ni amb la resta de la comunitat a la plaça, davant de la parròquia. Te’n recordes d’altres anys? Com era la palma o el palmó? Què celebràvem aquell dia?

 

  • En temps de Jesús molta gent va sortir a aclamar-lo, perquè veien en Ell una persona bona, que proclamava la justícia i anunciava una manera diferent de viure. Algú de la gentada pregunta: “Qui és aquest?”. Li responen: “És el profeta Jesús, de Natzaret de Galilea”. Jesús el coneixen pel seu nom, pel nom del seu poble, pel com viu i pel que fa. Qui és per vosaltres Jesús? Com explicaries qui és Ell?

 

  • I Jesús entrà sobre un ruc, humilment muntant un animal de càrrega. Jesús no entra sobre un cavall fantàstic, sinó amb un animal ben senzill. Sap què vol dir ser humil o senzill?  Coneixes persones humils? Com podem ser nosaltres més senzills?

 

  • Aquest any potser no tindrem palma o palmó, però això no ens priva de poder-ne fer alguna, ja sigui pintant o fent papiroflèxia. T’animes a fer-ne una? Que aquest dibuix o aquest retallable que heu fet us ajudin lloar Jesús, el mestre de les nostres vides. Després ho podem penjar al balcó o al raconet de pregària. També podem compartir-lo amb una foto amb les persones que estimes, els padrins, avis, amics...

 

  • Acabem pregant una oració, que pot ser aquesta o una que puguem fer junts amb tots els de casa. “Hosanna, Jesús. Hola Jesús! Nosaltres també t’estimem i et veiem com el rei de les nostres vides. Et donem gràcies per tot el que tenim i avui et preguem per............. Gràcies Jesús pel dia d’avui. Amb tu, Jesús, tot anirà bé!”

Diumenge de rams-color_0